Ege Bölgesi'nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu Başvuruları Başladı

Gündem 26.03.2025 - 13:11, Güncelleme: 26.03.2025 - 13:11
 

Ege Bölgesi'nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu Başvuruları Başladı

UN Global Compact Türkiye'nin Denizli Sanayi Odası (DSO) iş birliğiyle İzmir, Denizli ve Ege Bölgesi'ndeki şirketlere dağıtılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu Toplantıları”na başvurular başladı. Toplantılar iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edecek ve bu alanda en iyi tasarrufları paylaşmalarını sağlayacak.

Şirketin sürdürülebilir kârını ve verimliliğini artırmada büyük bir rol oynayan toplumsal cinsiyet eşitliği, sadece bir sosyal sorumluluk sorunu değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmanın da anahtarı. İşyerlerinde kadın temsili ve finansal ürünler ile tedarik zincirinde fırsat eşitliğinin sağlanması, hem finansal işleyişi güçlendiriyor hem de Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma süreçlerini hızlandırıyor. Araştırmalar, toplumsal cinsiyet ilişkilerini teşvik edenlerin daha yüksek çalışan memnuniyeti ve inovasyona sahip olduğunu gösteriyor. Kadınların iş gücünün onların, yalnızca bireysel şirketlere değil, ülke ekonomilerine önemli katkıları sunuyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun 2024 yılında yayınlanan Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'na göre küresel cinsiyet eşitliğine ulaşmak ancak 134 yıl sonra mümkün olacak. fazla bir yılda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda üç yıl geriye gidildi. Benzer şekilde, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2024 raporu da bu alandaki ilerlemenin çok yavaş olduğunu ortaya koyuyor. Raporda, 5. Amaç olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nin yalnızca “Kadının güçlenmesi için teknoloji” olarak adlandırılan alt hedefte ilerleme sağlanırken diğer tüm hedeflerde durağanlık devam ettirildi ve “kadının merkezi” alanında gerileme yaşandı. Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin hiçbir alt hedefinde ilerleme kaydedilemezken küresel cinsiyet eşitliği sıralamasında 146 ülke arasında 127. sırada yer aldı. Toplumu dönüştürme gücü olan iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada önemli bir rol üstleniyor. Kadınların yönetim kademelerinde daha fazla alma, eşit işe eşit ücretin çalıştırılması, çalışma fırsatı fırsat eşitliğinin karşılığında sadece toplumsal cinsiyet eşitliği değil, aynı zamanda daha güçlü bir ekonomi ve daha adil bir toplumsal inşa edilmeye devam edilmesi. Deneyim Paylaşım Grubu Şirketlerin Birbirlerinden Öğrenmeyi Destekleyecek Ege Bölgesi'ndeki cinsiyet eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu, cinsiyetlerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarının en iyi şekilde paylaşılabileceği, karşılaşılabilecekleri yerlerde ele alabilecek ve sürdürülebilir çözümler geliştirebilecekleri güçlü bir öğrenme ve iş birliği platformu olacak. Etkileşimli bir arada olacak kapalı toplantılarda bulunacaklar, sektörlere özel deneyimlerini paylaşarak aralarındakileri artıracak, en iyi programları yakından tanıyacak ve şirketler için somut adımlar atma konusunda ilham alacaklar. Ayrıca, farklı sektörlerdeki profesyonellerle bir araya gelerek toplumsal cinsiyet eşitliği alanında güçlü bir ağ oluşturma fırsatını yakalayacaklar. Toplantılarda toplumsal ilişkiler, cinsiyet eşitliği ilişkileri, her düzeyde kadın temsili ve dahiliyeti ile tedarik zincirinde toplumsal cinsiyete duyarlı satın alma gibi ele alınacak. 28 Mayıs ve 12 Haziran 2025 tarihlerinde Denizli Sanayi Odası'nda yaşanacak Deneyim Paylaşım Grubu Toplantıları için son başvuru tarihi 18 Nisan 2025. Detaylı bilgi ve başvuru için info@globalcompactturkiye.org'a ulaşılabilir.
UN Global Compact Türkiye'nin Denizli Sanayi Odası (DSO) iş birliğiyle İzmir, Denizli ve Ege Bölgesi'ndeki şirketlere dağıtılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu Toplantıları”na başvurular başladı. Toplantılar iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edecek ve bu alanda en iyi tasarrufları paylaşmalarını sağlayacak.

Şirketin sürdürülebilir kârını ve verimliliğini artırmada büyük bir rol oynayan toplumsal cinsiyet eşitliği, sadece bir sosyal sorumluluk sorunu değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmanın da anahtarı. İşyerlerinde kadın temsili ve finansal ürünler ile tedarik zincirinde fırsat eşitliğinin sağlanması, hem finansal işleyişi güçlendiriyor hem de Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma süreçlerini hızlandırıyor. Araştırmalar, toplumsal cinsiyet ilişkilerini teşvik edenlerin daha yüksek çalışan memnuniyeti ve inovasyona sahip olduğunu gösteriyor. Kadınların iş gücünün onların, yalnızca bireysel şirketlere değil, ülke ekonomilerine önemli katkıları sunuyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2024 yılında yayınlanan Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'na göre küresel cinsiyet eşitliğine ulaşmak ancak 134 yıl sonra mümkün olacak. fazla bir yılda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda üç yıl geriye gidildi. Benzer şekilde, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2024 raporu da bu alandaki ilerlemenin çok yavaş olduğunu ortaya koyuyor. Raporda, 5. Amaç olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nin yalnızca “Kadının güçlenmesi için teknoloji” olarak adlandırılan alt hedefte ilerleme sağlanırken diğer tüm hedeflerde durağanlık devam ettirildi ve “kadının merkezi” alanında gerileme yaşandı. Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin hiçbir alt hedefinde ilerleme kaydedilemezken küresel cinsiyet eşitliği sıralamasında 146 ülke arasında 127. sırada yer aldı.

Toplumu dönüştürme gücü olan iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada önemli bir rol üstleniyor. Kadınların yönetim kademelerinde daha fazla alma, eşit işe eşit ücretin çalıştırılması, çalışma fırsatı fırsat eşitliğinin karşılığında sadece toplumsal cinsiyet eşitliği değil, aynı zamanda daha güçlü bir ekonomi ve daha adil bir toplumsal inşa edilmeye devam edilmesi.

Deneyim Paylaşım Grubu Şirketlerin Birbirlerinden Öğrenmeyi Destekleyecek

Ege Bölgesi'ndeki cinsiyet eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu, cinsiyetlerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarının en iyi şekilde paylaşılabileceği, karşılaşılabilecekleri yerlerde ele alabilecek ve sürdürülebilir çözümler geliştirebilecekleri güçlü bir öğrenme ve iş birliği platformu olacak. Etkileşimli bir arada olacak kapalı toplantılarda bulunacaklar, sektörlere özel deneyimlerini paylaşarak aralarındakileri artıracak, en iyi programları yakından tanıyacak ve şirketler için somut adımlar atma konusunda ilham alacaklar. Ayrıca, farklı sektörlerdeki profesyonellerle bir araya gelerek toplumsal cinsiyet eşitliği alanında güçlü bir ağ oluşturma fırsatını yakalayacaklar. Toplantılarda toplumsal ilişkiler, cinsiyet eşitliği ilişkileri, her düzeyde kadın temsili ve dahiliyeti ile tedarik zincirinde toplumsal cinsiyete duyarlı satın alma gibi ele alınacak.

28 Mayıs ve 12 Haziran 2025 tarihlerinde Denizli Sanayi Odası'nda yaşanacak Deneyim Paylaşım Grubu Toplantıları için son başvuru tarihi 18 Nisan 2025. Detaylı bilgi ve başvuru için info@globalcompactturkiye.org'a ulaşılabilir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.