EÜ Merkez Kütüphanesi elektronik ve dijital kaynak altyapısını güçlendiriyor

Kitap 26.02.2026 - 10:47, Güncelleme: 26.02.2026 - 10:47
 

EÜ Merkez Kütüphanesi elektronik ve dijital kaynak altyapısını güçlendiriyor

Sahip olduğu elektronik ve basılı yayınlar, fiziki ve teknolojik altyapısı ile ülkemizin önde gelen üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; veri tabanı sayısını güncelledi. Yaklaşık 300 bin basılı kitabın bulunduğu kütüphaneye, yeni basılı ve elektronik kaynaklar kazandırıldı.

EÜ Merkez Kütüphanesine; Bentham Science, CINAHL, Applied Science & Technology Source ve BSI British Standarts gibi yeni veri tabanları araştırmacıların ve bilim insanlarının kullanımına açıldı. Kütüphanede; 157 veritabanı, 1 milyondan fazla elektronik yayın ve 300 bine yakın basılı kitap ile araştırmacılara ve öğrencilere hizmet veriyor. Ayrıca, Springer, Wiley, ACS, Cambridge, Oxford, IOP, De-Gruyter, Sage gibi kurumlarla anlaşmalar bulunuyor. “Oku ve Yayımla” anlaşmalarının sayısı da her geçen artıyor. Ege Üniversitesi Kütüphanesinde öğrencilerin ödünç kitap alabilecekleri 2 adet Otomatik Ödünç-İade İstasyonu ve 6 adet Katalog Tarama Kiosku hizmet veriyor. Ayrıca engelli bireylerin de bu sistemden faydalanabilmeleri adına birinci katta da bir istasyon bulunuyor. Kütüphane, bir yılda fiziksel ve uzaktan olmak üzere yaklaşık 1 milyon insanın basılı, dijital ve elektronik kaynaklara ulaşmasını sağlıyor.
Sahip olduğu elektronik ve basılı yayınlar, fiziki ve teknolojik altyapısı ile ülkemizin önde gelen üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; veri tabanı sayısını güncelledi. Yaklaşık 300 bin basılı kitabın bulunduğu kütüphaneye, yeni basılı ve elektronik kaynaklar kazandırıldı.

EÜ Merkez Kütüphanesine; Bentham Science, CINAHL, Applied Science & Technology Source ve BSI British Standarts gibi yeni veri tabanları araştırmacıların ve bilim insanlarının kullanımına açıldı. Kütüphanede; 157 veritabanı, 1 milyondan fazla elektronik yayın ve 300 bine yakın basılı kitap ile araştırmacılara ve öğrencilere hizmet veriyor. Ayrıca, Springer, Wiley, ACS, Cambridge, Oxford, IOP, De-Gruyter, Sage gibi kurumlarla anlaşmalar bulunuyor. “Oku ve Yayımla” anlaşmalarının sayısı da her geçen artıyor.

Ege Üniversitesi Kütüphanesinde öğrencilerin ödünç kitap alabilecekleri 2 adet Otomatik Ödünç-İade İstasyonu ve 6 adet Katalog Tarama Kiosku hizmet veriyor. Ayrıca engelli bireylerin de bu sistemden faydalanabilmeleri adına birinci katta da bir istasyon bulunuyor. Kütüphane, bir yılda fiziksel ve uzaktan olmak üzere yaklaşık 1 milyon insanın basılı, dijital ve elektronik kaynaklara ulaşmasını sağlıyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.