Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar İçin Buluşuyor
Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar İçin Buluşuyor
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bu yıl da “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” başlığıyla kadın girişimciliğini ve toplumsal dönüşümü odağına alan özel bir etkinliğe imza atacak.
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bu yıl da “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” başlığıyla kadın girişimciliğini ve toplumsal dönüşümü odağına alan özel bir etkinliğe imza atacak.
|
4 Mart 2026’da Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta gerçekleştirilecek Emek Çarşısı ve panel; iş dünyası ve girişimci kadınları aynı çatı altında buluşturacak. İstinye Balo Salonu’nda gün boyu sürecek Emek Çarşısı Kermesi’nde kadın girişimciler üretimlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakalayacak. Saat 11.00’de başlayacak kermes 20.00’ye kadar ziyaret edilebilecek. 13.00–18.00 saatleri arasında ise “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” panelleri gerçekleştirilecek.
Bu yılki panel programında üç güçlü isim sahne alacak. Gazeteci, yazar ve belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu; iş dünyasının deneyimli ismi Pınar Hotiç ve yazar Aret Vartanyan, güçlü birey olmanın, üretmenin ve dönüşüm yaratmanın farklı boyutlarını ele alacak. Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, Tuğçe Gülcüler ve Nihan Yarkent İnce’nin moderatörlüğünde konuşmacılar, kadınların ekonomik ve psikolojik güçlenmesinden girişimcilik ekosistemine, ilham veren başarı hikâyelerinden toplumsal farkındalığa uzanan geniş bir perspektifte değerlendirmelerde bulunacak.
LİYAKAT Başkanı Gülçin Güloğlu Uğuz, kadın emeğinin görünür kılınmasının ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Uğuz, “Kadınların üretime ve iş dünyasına aktif katılımı yalnızca bireysel başarı açısından değil, toplumsal kalkınma açısından da büyük önem taşıyor. Güçlü kadınlar güçlü yarınların temelidir. Bu nedenle kadın girişimcilerin desteklenmesi, doğru ağlarla buluşturulması ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirmeleri için platformlar oluşturmayı önemsiyoruz. Emek Çarşısı ve panel programımız da bu anlayışın somut bir yansımasıdır” dedi. Kadınların ekonomik bağımsızlığının toplumsal dönüşümün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Uğuz, LİYAKAT olarak girişimci kadınların yanında olmaya ve onların iş dünyasında daha görünür olmalarını sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. |
LİYAKAT Derneği, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” vizyonuyla 4 Mart 2026’da Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta düzenleyeceği özel etkinlikle karşılayacak. |
LİYAKAT Başkanı Gülçin Güloğlu Uğuz |
Gazeteci, yazar ve belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu; iş dünyasının deneyimli ismi Pınar Hotiç ve yazar Aret Vartanyan, güçlü birey olmanın, üretmenin ve dönüşüm yaratmanın farklı boyutlarını ele alacak. |
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.





