İstanbul’un sularından İzmir’e sanat yolculuğu

Kültür Sanat 30.09.2026 - 17:56, Güncelleme: 30.09.2026 - 17:56
 

İstanbul’un sularından İzmir’e sanat yolculuğu

Fransız sanatçı Julie Chaffort’un “Suya Yazı Yazmak” sergisi, Institut français İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

Fransız sanatçı Julie Chaffort’un “Suya Yazı Yazmak” adlı video yerleştirmesi, Türkiye’deki sergi yolculuğuna İzmir’den başladı. Chaffort’un Institut français Türkiye’nin desteğiyle Banu Açıkdeniz, Chiara Giorda ve Su Güneş Mihladız ile hazırladığı eser, adını Türkçedeki “suya yazı yazmak” deyiminden alıyor. İstanbul’daki farklı su alanlarında çekilen görüntülerden oluşan eser, dansçıların hareketleri üzerinden beden, su ve çevre arasındaki ilişkiyi ele alıyor.    Serginin açılışında konuşan Institut français İzmir Müdürü Stanislas Pierret, 23 Ekim’e kadar açık olan sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi. Pierret, ayrıca Institut français İzmir’in Lucien Arkas Sanat Merkezi’nde açılan “Lumina: The Art of Color and Light” sergisinin daha geniş kitlelere ulaşmasına destek vereceğini belirtti.    Pierret, kültürel iş birliklerine katkılarından dolayı Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton, Institut français Türkiye Genel Müdürü ve Kültür Etkinlikleri-İşbirliği Müsteşarı Gilles Roulland ile Institut français İstanbul Müdürü Valentin Rodriguez’e teşekkür etti. Pierret ayrıca Zeliha Toprak, Institut français İzmir eski müdürleri Jean-Luc Maeso ve Caroline David ile Mustafa ve Fatma Kürşat çiftine teşekkürlerini sundu.    Açılışa katılan Centre Pompidou Başkanı Laurent Le Bon da buluşmanın iki kurum arasındaki iş birliği için güzel bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, ortaklığın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti. “Suya Yazı Yazmak”, İzmir’in ardından Ankara ve İstanbul’da da izleyiciyle buluşacak.   “Suya Yazı Yazmak” sergisi, Institut français İzmir’de sanatseverlerle buluştu. “Suya Yazı Yazmak” sergisi, Institut français İzmir’de sanatseverlerle buluştu.  İzmir Müdürü Stanislas Pierret, 23 Ekim’e kadar açık olan sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi.  İzmir Müdürü Stanislas Pierret, 23 Ekim’e kadar açık olan sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi.
Fransız sanatçı Julie Chaffort’un “Suya Yazı Yazmak” sergisi, Institut français İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

Fransız sanatçı Julie Chaffort’un “Suya Yazı Yazmak” adlı video yerleştirmesi, Türkiye’deki sergi yolculuğuna İzmir’den başladı. Chaffort’un Institut français Türkiye’nin desteğiyle Banu Açıkdeniz, Chiara Giorda ve Su Güneş Mihladız ile hazırladığı eser, adını Türkçedeki “suya yazı yazmak” deyiminden alıyor. İstanbul’daki farklı su alanlarında çekilen görüntülerden oluşan eser, dansçıların hareketleri üzerinden beden, su ve çevre arasındaki ilişkiyi ele alıyor. 

 

Serginin açılışında konuşan Institut français İzmir Müdürü Stanislas Pierret, 23 Ekim’e kadar açık olan sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi. Pierret, ayrıca Institut français İzmir’in Lucien Arkas Sanat Merkezi’nde açılan “Lumina: The Art of Color and Light” sergisinin daha geniş kitlelere ulaşmasına destek vereceğini belirtti. 

 

Pierret, kültürel iş birliklerine katkılarından dolayı Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton, Institut français Türkiye Genel Müdürü ve Kültür Etkinlikleri-İşbirliği Müsteşarı Gilles Roulland ile Institut français İstanbul Müdürü Valentin Rodriguez’e teşekkür etti. Pierret ayrıca Zeliha Toprak, Institut français İzmir eski müdürleri Jean-Luc Maeso ve Caroline David ile Mustafa ve Fatma Kürşat çiftine teşekkürlerini sundu. 

 

Açılışa katılan Centre Pompidou Başkanı Laurent Le Bon da buluşmanın iki kurum arasındaki iş birliği için güzel bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, ortaklığın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti. “Suya Yazı Yazmak”, İzmir’in ardından Ankara ve İstanbul’da da izleyiciyle buluşacak.

 

“Suya Yazı Yazmak” sergisi, Institut français İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

“Suya Yazı Yazmak” sergisi, Institut français İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

 İzmir Müdürü Stanislas Pierret, 23 Ekim’e kadar açık olan sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi.

 İzmir Müdürü Stanislas Pierret, 23 Ekim’e kadar açık olan sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.