Cezaevlerinde AB projesi kapsamında organik tarım eğitimi

Eğitim 30.05.2025 - 17:57, Güncelleme: 30.05.2025 - 17:57
 

Cezaevlerinde AB projesi kapsamında organik tarım eğitimi

Akdeniz Üniversitesi, Almanya, İtalya, Portekiz ve Avrupa Birliği (Erasmus+) iş birliğiyle cezaevlerinde organik tarım eğitimi başlatıyor. Amaç, uyumluluklara uyum üretim yoluyla hem uyumlu hem de mesleki olarak kalma imkanı sunmak.

“Cezaevlerinde Sürdürülebilir ve Organik Sosyal Tarım Uygulamalarının İyileştirilmesi” başlıklı Erasmus+ projesi, Almanya'dan PETRARCA koordinatörlüğünde; Türkiye'den Akdeniz Üniversitesi, İtalya'dan European Grants International Academy Srl ve ITCG Ferruccio Niccolini ile Portekiz'den EMAC – Empresa Municipal de Ambiente de Cascais'in ortaklığında yürütülüyor. ÇEVRE DOSTU ÜRETİM Projenin Türkiye suçluluğu olan Akdeniz Üniversitesi, çalışmaları Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu iş birliğiyle devam ediyor. Proje kapsamında Elmalı, Döşemealtı ve Manavgat Cezaevlerinde eğitici eğitimleri sonrasında mahkumlara organik tarım eğitimi verilecek. Bu sayede çevre dostu üretim teşvik edilirken, mahkûmların sosyal yaşama adaptasyonu da desteklenecek. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük'ün Türkiye yürütücüsü olduğu proje kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde uluslararası bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Almanya, İtalya ve Portekiz'den proje ortakları ile Ceza İnfaz Kurumları ve İş Yurtları katıldı. Katılımcılar, Elmalı ve Döşemealtı Açık Cezaevlerini ziyaret ederek mevcut uygulamalar hakkında bilgi aldı. Projede Akdeniz Üniversitesi'nden Elmalı Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bahçe Tarımı Programı Öğr. Gör. Dr. Recep Balkıç ve Kumluca Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bahçe Tarımı Programı Öğr. Gör. Dr. Lokman Altınkaya da araştırmacı olarak yer aldı. YURTDIŞI ORTAKLARI CEZAEVİNDEKİ UYGULAMALARI BAŞARILI BULDULAR Projenin Türkiye yürütücüsü Prof. Dr. aldılar.” dedi. SIFIR TOPRAK İŞLEMELİ EKİM Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hamide Gübbük, “Çalıştayın cezaevlerinde organik tarımın değişimi, toprakta değişiklik yapılabilen için atıkların malç olarak kullanılması ön plana çıkarma ve rejeneratif tarım (sıfır toprak işlemeli ekim, pestisit ve gübrenin hiç veya sınırlandırılması, vb.) uygulamaları ile doğaya karşı değil, doğayla birlikte artırılmalıdır.” şeklinde konuştu.
Akdeniz Üniversitesi, Almanya, İtalya, Portekiz ve Avrupa Birliği (Erasmus+) iş birliğiyle cezaevlerinde organik tarım eğitimi başlatıyor. Amaç, uyumluluklara uyum üretim yoluyla hem uyumlu hem de mesleki olarak kalma imkanı sunmak.

“Cezaevlerinde Sürdürülebilir ve Organik Sosyal Tarım Uygulamalarının İyileştirilmesi” başlıklı Erasmus+ projesi, Almanya'dan PETRARCA koordinatörlüğünde; Türkiye'den Akdeniz Üniversitesi, İtalya'dan European Grants International Academy Srl ve ITCG Ferruccio Niccolini ile Portekiz'den EMAC – Empresa Municipal de Ambiente de Cascais'in ortaklığında yürütülüyor.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Projenin Türkiye suçluluğu olan Akdeniz Üniversitesi, çalışmaları Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu iş birliğiyle devam ediyor. Proje kapsamında Elmalı, Döşemealtı ve Manavgat Cezaevlerinde eğitici eğitimleri sonrasında mahkumlara organik tarım eğitimi verilecek. Bu sayede çevre dostu üretim teşvik edilirken, mahkûmların sosyal yaşama adaptasyonu da desteklenecek.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük'ün Türkiye yürütücüsü olduğu proje kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde uluslararası bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Almanya, İtalya ve Portekiz'den proje ortakları ile Ceza İnfaz Kurumları ve İş Yurtları katıldı. Katılımcılar, Elmalı ve Döşemealtı Açık Cezaevlerini ziyaret ederek mevcut uygulamalar hakkında bilgi aldı. Projede Akdeniz Üniversitesi'nden Elmalı Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bahçe Tarımı Programı Öğr. Gör. Dr. Recep Balkıç ve Kumluca Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bahçe Tarımı Programı Öğr. Gör. Dr. Lokman Altınkaya da araştırmacı olarak yer aldı.

YURTDIŞI ORTAKLARI CEZAEVİNDEKİ UYGULAMALARI BAŞARILI BULDULAR

Projenin Türkiye yürütücüsü Prof. Dr. aldılar.” dedi.

SIFIR TOPRAK İŞLEMELİ EKİM

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hamide Gübbük, “Çalıştayın cezaevlerinde organik tarımın değişimi, toprakta değişiklik yapılabilen için atıkların malç olarak kullanılması ön plana çıkarma ve rejeneratif tarım (sıfır toprak işlemeli ekim, pestisit ve gübrenin hiç veya sınırlandırılması, vb.) uygulamaları ile doğaya karşı değil, doğayla birlikte artırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.