GAZİANTEP AİLE FESTİVALİ BAKAN GÖKTAŞ'IN KATILIMIYLA AÇILDI
GAZİANTEP AİLE FESTİVALİ BAKAN GÖKTAŞ'IN KATILIMIYLA AÇILDI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kutlamalar, etkinlikler, çekilişler ve sürprizlerle dolu Gaziantep Aile Festivali, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımlarıyla başladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kutlamalar, etkinlikler, çekilişler ve sürprizlerle dolu Gaziantep Aile Festivali, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımlarıyla başladı.
FESTİVAL, AİLELERİN VE GENÇLERİN TÜM TALEP VE SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYOR!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kutlamalar, etkinlikler, çekilişler ve sürprizlerle dolu Gaziantep Aile Festivali, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımlarıyla başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025 yılını "Aile Yılı" olarak ilan etmesiyle beraber toplumun temel taşı olan aile çıkışı, yuvaların birliği, kişisel sağlıkla zihinsel ve stabilite durumu için çalışmalar yürütülen Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği iş birliğinde aileye yönelik yeni haberlerin yer aldığı festivalin etkinlikleri, ünlü spiker Pelin Çiftin sunumuyla düzenlenen açılış gösterisiler ve performanslarla açıldı.
BEKLENEN UMRE VE GBB KONUT KUZEYŞEHİR 4. ETAP KURA ÇEKİMİ YAPILDI
Festivalin sunumunda merakla beklenen 41 Yıllık Evlilere Umre Yolculuğu Projesi'ne katılan yaklaşık 10 bin çift arasından kafilelerin belirlendiği kura çekimi yapıldı. Toplam bin 800 kişinin kafileleri belirlendi. GBB Konut Kuzeyşehir 4'üncü Etap 1000 hak sahibinin belirleneceği kuralar protokolünün törenleriyle yapıldı. Konut projesinde yeni evli çiftlere yüzde 20 kontenjan tanındı.
ÇOCUK HASRETİ ÇEKENLERE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Şehir Hastanesi, Gaziantep Eczacılar Odası ve NovaFertil Tüp Bebek Merkezi iş birliğinde festivalin sunumunda imzalanan protokolle Bir Umut, Bir Can Tüp Bebek Destek Projesi hayata geçiriliyor. Proje ile belirlenecek şartlar karşılayan 200 çiftin bebek hasretine son derece hedefleniyor.
FESTİVAL 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK
Söyleşiler, aile ve çocuklara yönelik etkinlikler, paneller, eğlenceli etkinlikler ve özel çekilişlerin yer aldığı, tüm talep ve problemlere çözüm üretmesinin planlandığı Gaziantep Aile Festivali, Festivaller Parkı'nda 16-18 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.
GAZİANTEP AİLEM MOBİL UYGULAMASI TANITILDI
Açılışta ailelere yönelik olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin tamamlayarak sunduğu sunumun ardından Gaziantep Ailem Mobil Uygulaması'nın lansmanı yapıldı. Uygulamada birçok projeye ulaşım sağlanırken, sürpriz hediyeler ile belediye hizmetleri hakkında kapsamlı yer içeren uygulama başlatıldı.
MÜJDELER DUYURULDU
Açılışta Büyükşehir Belediyesi'nin ailelere yönelik yeni müjdeleri tek sıralandı. 0-6 yaş grubuna yönelik uygun fiyatlı kreş çalışmaları, gece kreşleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir işbirliğinde 3-6 yaş arası çocuklar için onaylı dijital oyunlar, spor kayıt ve antrenmanların yer aldığı “Yetenek Kaşifi Projesi”, aile kaydısi, ücretsiz kamp çalışmaları, Aile Akademisi yeni evlenecek çiftlere yönelik eğitimler, ücretsiz nikah, yeni evleneceklere 40 bin TL destek, beyaz eşya, Emekliler Lokali video ile duyuruldu.
Festival alanında ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden olan mobil mamografi aracı, diş tarama aracı, işitme test aracı ve göz tarama aracı alanında isteğe göre hizmet verecek.
BAKAN GÖKTAŞ: GAZİANTEP BUGÜN FARK YARATTI
Açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın aileye, gençlere, yaşlılara yönelik çaptığı çalışmaları anlattıarak Aile Yılı kapsamında yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Konuşmasında festivalin bayram havasında özel ve müstesna geçerken dikkat çeken Bakan Özdemir Göktaş, şunları söyledi:
"Festival, aile olmamız sevincimizi, birliğin ve dayanışmanın en güzel ifadesini. Aynı zamanda burada değerlerimizi yaşattığımız kuşaklar arası bir buluşma çok değerli bir buluşma. Başkanımız beni davet ettiğimizden 'En güzel festival Gaziantep'te olabilir' dedim ve bugün fark yarattı. Aile sadece aynı sofrayı paylaşmak değil, aynı yüreğini harcıyor. Aile zor zamanlarda kenetlenmenin, zaman zamanların adıdır. Ailemizin geçmişidir, Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi ailemizi istikbalimiz için tüm çabamızla çalışıyoruz. 2025 yılı ailesini ilan ederek, gelecek nesillere sağlam bir miras bırakmayı hedefliyoruz.
BU FESTİVALDEN ALDIĞIMIZ İLHAMLA HER BİRİMİZ EVİMİZİN EN GÜÇLÜ KALE OLMASINI SÜRDÜRECEĞİZ
Konuşmasının devamında Bakan Göktaş toplumsal tüm kesimlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek şu ifadelerle tamamladı:
"Tüm paramızı sürdürdüğümüz politikalarımızla, aileyi daha, daha güçlü, daha güvenli, daha sağlıklı bakan bir toplum haline getiriyoruz. Çünkü, ki güçlü nesiller güçlü ailelerde yetişir ve güçlü aileler Türkiye Güçlü'nin garantisidir.
ŞAHİN: GAZİANTEP MODELİ TÜRKİYE MODELİ OLACAK VE BUNU DÜNYA MODELİ YAPACAĞIZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şehrin evladı olduğundan dolayı yaşadığı onu dile getirdiğini söyledi:
"Peygamber efendimizin hayatına ilk vahi geldiğinde Hira Dağı'ndan indiğinde bilgiye sığınıyor. Sevgili peygamberimiz 'Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi olanınızdır' diyor. Bana başarımı istiyorlar ben 'Ana baba duası aldım' diyorum. Eşim arkamda olmasa iki evladımı okuyorum mümkün değildi. Bundan dolayı şiddete sıfır toleransın yanında duracağız. Bu şehri küçük Buhara'dan yeni Buhara'dayız. Bu şehri aile dostu bir şehir tatilinde. Bu çocuk dostu, kadın dostu, aile dostu, doğa Dostu, insan dostu, hayvan dostu bir şehirle birlikte yapmayı başaracağız. Bu şehir cenneti, Buşehir Modeli Türkiye Modeli olacak ve bu dünya modeli olacak.
Programda ayrıca Gaziantep Valisi Kemal Çeber AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İrfan Çelikaslan'da festivalde emeği geçenlere teşekkür ettikleri konuşmalar yapıldı.
Gaziantep HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


