Köprüvizyon’dan Geleneksel Müzik Festivali

festival 09.06.2025 - 11:07, Güncelleme: 09.06.2025 - 11:07
 

Köprüvizyon’dan Geleneksel Müzik Festivali

Sanat eğitiminin İzmir’deki öncü kurumlarından Köprüvizyon Müzik Kursu, 27 yıllık birikimini ve müzik tutkusunu Geleneksel Müzik Festivali ile taçlandırdı. İzmir Sanat Salonu’nda gerçekleşen yıl sonu konserleri, dört ayrı seansta kursiyerlerin sahne performanslarıyla sanatseverleri büyüledi.

Her yaştan öğrencinin sahne aldığı festivalde piyano, keman, gitar, klarnet, bateri ve saksafon gibi farklı enstrümanlarla sergilenen bireysel ve toplu performanslar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Küçük yaş gruplarından yetişkinlere uzanan geniş bir yelpazede sunulan konserler, hem teknik başarıyı hem de sanatın birleştirici gücünü gözler önüne serdi.   Etkinlikte, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar, öğrencilerin yıl boyunca gösterdiği emeklerin bir simgesi olarak takdim edildi. Ayrıca, 8 seviyelik belge programını tamamlayan ve 10 yılı aşkın süredir eğitim alan öğrenciler, sahnede özel plaketlerle onurlandırıldı. Yoğun katılımın yaşandığı organizasyona İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Deniz, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri de eşlik etti.   Sanat Kültürle Bütünleşti Festival, Köprüvizyon’un kurucusu Fulya Müftüoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşti. Öğretmen orkestrasının sahne aldığı konserde, Atina’dan gelen ses sanatçısı Fide Köksal’ın performansı büyük beğeni topladı. Gecenin en özel anlarından biri ise Fulya Müftüoğlu ve Gül Karaca’nın seslendirdiği, Astor Piazzolla’nın “Oblivion” adlı obua-piyano düeti oldu. Ayrıca öğretmen Yüksel Taylan Ön’ün hazırladığı çok sesli koro, müzikal zenginliği ve duygusal yoğunluğu ile dikkat çekti.   “İlhamım sizlersiniz” Köprüvizyon’un kurucusu Fulya Müftüoğlu, sanat eğitimine yaklaşımında kursiyerlerden ilham aldığını belirterek şu sözleri dile getirdi: “Biz burada sadece nota öğretmiyoruz. Her öğrencimizin içsel yolculuğuna eşlik ediyoruz. Okulun kapısından girdikleri anda bir gün kendi kanatlarıyla uçabileceklerine inanıyorum. Bu gelişime tanıklık etmek benim için tarif edilemez bir mutluluk. Müzik onların ruhuna dokundukça, ben de her gün yeniden ilham alıyorum.”   27 Yıllık Güven 1997 yılında kurulan Köprüvizyon Müzik Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yapısının yanı sıra Batı Londra Üniversitesi’nin Avrupa bölge ortağı olmasıyla da öne çıkıyor. Kursun verdiği sertifikalar, öğrencilerin sanat burslarına başvurmasından usta öğretici yeterliliği kazanmasına kadar birçok alanda önemli avantajlar sunuyor.
Sanat eğitiminin İzmir’deki öncü kurumlarından Köprüvizyon Müzik Kursu, 27 yıllık birikimini ve müzik tutkusunu Geleneksel Müzik Festivali ile taçlandırdı. İzmir Sanat Salonu’nda gerçekleşen yıl sonu konserleri, dört ayrı seansta kursiyerlerin sahne performanslarıyla sanatseverleri büyüledi.

Her yaştan öğrencinin sahne aldığı festivalde piyano, keman, gitar, klarnet, bateri ve saksafon gibi farklı enstrümanlarla sergilenen bireysel ve toplu performanslar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Küçük yaş gruplarından yetişkinlere uzanan geniş bir yelpazede sunulan konserler, hem teknik başarıyı hem de sanatın birleştirici gücünü gözler önüne serdi.

 

Etkinlikte, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar, öğrencilerin yıl boyunca gösterdiği emeklerin bir simgesi olarak takdim edildi. Ayrıca, 8 seviyelik belge programını tamamlayan ve 10 yılı aşkın süredir eğitim alan öğrenciler, sahnede özel plaketlerle onurlandırıldı. Yoğun katılımın yaşandığı organizasyona İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Deniz, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri de eşlik etti.

 

Sanat Kültürle Bütünleşti
Festival, Köprüvizyon’un kurucusu Fulya Müftüoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşti. Öğretmen orkestrasının sahne aldığı konserde, Atina’dan gelen ses sanatçısı Fide Köksal’ın performansı büyük beğeni topladı. Gecenin en özel anlarından biri ise Fulya Müftüoğlu ve Gül Karaca’nın seslendirdiği, Astor Piazzolla’nın “Oblivion” adlı obua-piyano düeti oldu. Ayrıca öğretmen Yüksel Taylan Ön’ün hazırladığı çok sesli koro, müzikal zenginliği ve duygusal yoğunluğu ile dikkat çekti.

 

“İlhamım sizlersiniz”
Köprüvizyon’un kurucusu Fulya Müftüoğlu, sanat eğitimine yaklaşımında kursiyerlerden ilham aldığını belirterek şu sözleri dile getirdi:
“Biz burada sadece nota öğretmiyoruz. Her öğrencimizin içsel yolculuğuna eşlik ediyoruz. Okulun kapısından girdikleri anda bir gün kendi kanatlarıyla uçabileceklerine inanıyorum. Bu gelişime tanıklık etmek benim için tarif edilemez bir mutluluk. Müzik onların ruhuna dokundukça, ben de her gün yeniden ilham alıyorum.”

 

27 Yıllık Güven
1997 yılında kurulan Köprüvizyon Müzik Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yapısının yanı sıra Batı Londra Üniversitesi’nin Avrupa bölge ortağı olmasıyla da öne çıkıyor. Kursun verdiği sertifikalar, öğrencilerin sanat burslarına başvurmasından usta öğretici yeterliliği kazanmasına kadar birçok alanda önemli avantajlar sunuyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.